Egy depressziós komikus vallomásai

3 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
SimonT képe
SimonT
Offline
Csatlakozott: 2013-01-16 15:31
Egy depressziós komikus vallomásai

Kevin Breel nem néz ki depressziósnak: csapatkapitány, partiarc, vicces és magabiztos. Most elmondja annak az éjszakának a történetet, amikor is rájött, hogy saját életének megmentése érdekében ki kell mondani két egyszerű szót.

 

Emese képe
Emese
Offline
Csatlakozott: 2013-09-24 10:36
Egy depressziós komikus vallomásai

Örülök ennek a filmnek. Sajnos nagyon sok tizenéves depressziós. A társadalom, amelyikben élnek, álszent, hazug, és kegyetlen. Miután kikerülnek az iskola viszonylagos biztonságából (most nem térek ki arra, hogy már ott eltapossák bennük a kreativitást és az életbe vett derűs bizalmat - de nem a tanárokat hibáztatom ezért: ez nem véletlenül történik így), a cápák közé, a nagybetűs Életbe pottyannak - hát szerintem jogosan szoronganak. Tavaly résztvettem egy érettségi ballagáson, gyönyörködtem a még bizakodó, büszke, fényes tekintetekben, és elsírtam magam. Többnyire csak magukban - és egymásban bízhatnak, és néhány emberben még az "öregebbek" közül. Az igazság az, hogy én is bennük, a mai tizenévesekben bízom. Mert fényes generáció. Tapossák is őket minden erővel.

 

Felszavaz!
Leszavaz!

Pontok: 2

Te szavaztál: ‘fel’

SimonT képe
SimonT
Offline
Csatlakozott: 2013-01-16 15:31
Az ember a jóból nem tanul

A világ olyan amilyen. Azon nem tudunk változtatni. Ami rendelkezésünkre áll a változtatásra, az mi magunk vagyunk. Ha mi megváltozunk, a világ is megváltozik.
De sajnos az ember a jóból nem tanul. Tanulhatna, de mégsem teszi. Ezért kell a szenvedés, a gond, a probléma. Ha ezeken felülemelkedünk, akkor abból már tanulhatunk.
Ha valakinek problémája van, depressziós, alkoholista, drogos, szenvedélybeteg stb. akkor ezt eleinte nem fogadja el. Vagyis küzd ellene, le akarja győzni, nem fogadja el a "betegségét".
Azt gondolom, hogy az első lépés a "gyógyulás" felé, ha elfogadom a problémámat, bevallom magamnak, hogy depressziós, alkoholista, drogos, szenvedélybeteg stb. vagyok. Ehhez a pontig mindenkinek el kell jutni, szenvedéseken, próbálkozásokon és kudarcokon keresztül. Rá kell jönnünk, hogy nem tehetünk semmit a problémánkkal, így nem győzhetjük le. 
Saját tapasztalatomból kiindulva, hiába fogadtam meg, hogy nem iszom többet, nem ért semmit. 15. fogadkozás után jöttem rá, hogy ez így nem működik.
Ha elérsz az elfogadásig, akkor ezen a ponton történhet valami. Hogy mi, nem tudom, de itt már készen állsz a "betegségtől" való megszabadulásra.

Most ezt így látom. Lehet valaki mást él, élt meg ezzel kapcsolatban. Ha valakinek vannak tapasztalatai, írja le, kíváncsi vagyok rá.

Felszavaz!
Leszavaz!

Pontok: 1

Te szavaztál: ‘fel’

Új felhasználók

  • Margit
  • Stormy
  • Gyemantbarbi
  • Gabriella
  • Amigo
  • PZsuzsi
  • Kala
  • Katata
  • szaloki maria
  • csillagvirág

Névnap

Budapest
+31°C

Felhőkép

Facebook