Tudatos álmodás

2 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
SimonT képe
SimonT
Offline
Csatlakozott: 2013-01-16 15:31
Tudatos álmodás

A tudatos álmodás mindig érdekelt. Egy időben csináltam, gyakoroltam, egész jó eredménnyel. Most újra nekifogtam. Itt egy kis segítség azoknak, akik most kezdik a gyakorlást:

- Ezen a linken egy könyv olvasható:

Prof. Dr. Paul Tholey - Kaleb Utecht: Alkotó Álom - Álomkontroll

- Még egy könyv:

Szepes Mária: Az álom mágiája - sok kiadást megért könyv (nekem meg van, kölcsön adhatom, vagy csinálunk fénymásolatot belőle, mivel már nem kapható)

- Álmaink földjén - beszélgetés Murányi Péterrel az álmokról, álmodásról:

 

- Itt egy technika azoknak, akik gyorsan szeretnének tudatos álmot átélni (ezt egy topicból másoltam ki):

Van egy tuti favoritom a tudatos álom garantált elérésére. Ezt csak akkor használjátok, ha mindenképp akartok egy tudatos álmot és másnap nincs semmi fontos teendőtök, ugyanis nagyon álmos leszel.

Az elalvás után 5 órával ébredj fel, majd nemsokkal utána aludj vissza. Csak nyugodtan, csendben aludj el (ez lehet, hogy nehéz lesz, mert már felkeltél). Ez azt fogja eredményezni, hogy ha elalszol, ismét álmodni fogsz, mert egy R.E.M. szakaszból ébredtél fel az ébresztő segítségével. És ez a R.E.M. szakasz folytatódni fog, ezért álmodni fogsz, azonnal. És amiért felébredtél, és kellő időt töltöttél ébren, ezért aztán ez az álom gyanús lesz neked, és rá fogsz jönni, hogy csak álmodsz.

Nem én fejlesztettem ezt a technikát ki, ez már a WBTB (Wake-Back-To-Bed) és a WILD (Wake-Induced-Lucid-Dream) technikák keveréke, és nagyjából 80 %-os garanciát nyújt arra, hogy működni fog Ha rendszeresen meditálsz, ez a százalék rohamosan felugrik, én 99%-ot érek el, eddig 17 ilyen technikából 16 összejött

Egy példa:

  Lefekszem este 9-kor, fél 10-kor már behunyom a szemem, és negyed óra múlva már el is alszom.
      Ez azt jelenti, hogy háromnegyed 10-kor elaludtam, tehát (egy kis matektudás, osztás-szorzás, hatványozás) háromnegyed 3-ra beállítom az ébresztőórám. (ugyebár 5 órát kell várni)
      Felébredek az ébresztőre, és fontos, hogy ébren kell maradnom úgy 30-40 percet. addig megnézek egy sorozatot, olvasgatok egy könyvet, pirospacsit játszom magammal, bármi, a lényeg, hogy elteljen az idő.
      Miután letelt ez az idő, meggyőződöm róla, hogy már tényleg felébredt a tudatom, és el tudnék végezni néhány rám szabott feladatot (fontos, hogy ténylegesen ébren legyünk, mint napközben).
      Visszafekszek, és csendben elalszok (ez lehet, hogy kicsit nehéz lesz, nekem pl. 20-30 percbe telik elaludni, remélem, nektek gyorsabban fog menni)
      Az éber tudatom már sokkal könnyebben érzékeli az álmot, és.. Élvezem a tudatos álmot

- Egy részlet Carlos Castaneda "Ixtláni Utazás" című könyvéből az álmodásról:

– Itt és most megtanítom neked az erőhöz vezető első lépést – mondta, mintha levelet mondana nekem tollba.
– Megtanítom, hogyan kell megteremteni az álmodást.
– Valami nagyon egyszerűvel kell kezdened – magyarázta. – Ma éjszaka, álmodban nézd meg a kezedet!
– Persze nézhetsz bármire, amire csak akarsz, a nyavalyába is! A lábujjadra, a hasadra, vagy éppenséggel a fütyidre. Azért mondtam a kezedet, mert nekem ez volt a legkönnyebb. Ne gondold, hogy viccelek! Az álmodás komoly dolog, akár a látás vagy a halál, vagy bármi más ezen a
lélegzetelállító, titokzatos világon. Fogd fel szórakozásképpen! Képzeld el mindazt a sok hihetetlen dolgot, amire képes leszel! Az erőre vadászó ember számára szinte nincsenek határok az álmodásban.
Kértem, adjon némi támpontot.
– Nincsenek támpontok – válaszolta. – Csak nézd meg a kezed!
– Biztos van még valami, amit elmondhatsz!
Megrázta a fejét, és összehúzta szemét, rövid pillantásokkal nézve felém.
– Mindannyian különbözünk – mondta végül. – Amit támpontnak hívsz, nem más, mint ami velem történt, amikor tanultam. Nem vagyunk egyformák, távolról sem. (...)
– Amikor csak ránézel valamire álmodban, megváltozik az alakja – mondta hosszú szünet után.
– Az álmodás megteremtésében nyilván nem az a lényeg, hogy megpillantsuk a dolgokat, hanem az, hogy megtartsuk a látványt. Az álmodás akkor valóságos, ha valakinek végre sikerül mindent élesen
látnia. Akkor aztán semmi különbség nincs aközött, amit alvás közben és amit máskor csinálsz. Érted már? Először is a tekintetedet a kezedre kell összpontosítanod. Ez az első lépés. Ezután rövid pislantásokkal válts át más dolgokra! Összpontosíts annyi dologra, amennyire csak lehetséges!
Vésd jól eszedbe, hogy ha csak odapillantasz, akkor a kép nem változik! Ezután térj vissza a kezedhez! Ahányszor csak a kezedre nézel, megújítod az álmodáshoz szükséges erőt, ezért eleinte ne nézz túl sok mindenre! Egyszerre négy dolog elég is. Később bővítheted, egészen addig, míg
mindent belátsz, amit akarsz, de amikor a kép megváltozik, és érzed, hogy elveszted az irányítást, térj vissza a kezedhez! Amikor azt érzed, hogy bármeddig nézhetsz, akkor kész leszel a következő módszerre. Ezt már most megtanítom neked, de elvárom, hogy csak akkor alkalmazd, amikor már készen vagy rá.
– Az álmodás megteremtésének következő lépése az utazás – mondta. – Éppúgy, ahogy megtanultál a kezedre nézni, akaratod segítségével haladhatsz is, el is juthatsz valahova. Először ki kell választanod egy helyet, ahová el akarsz jutni. Válassz egy ismert helyet, esetleg az egyetemet, vagy egy parkot, vagy egy barátod házát, azután akarj odamenni. Ez a módszer nagyon nehéz. Két feladattal is meg kell birkóznod: akarnod kell, hogy egy bizonyos helyre juss, s amikor ez megy, akkor meg kell tanulnod irányítani az utazás pontos idejét.
 

Hát, jó tudatos álmodást Mindenkinek!  smiley

SimonT képe
SimonT
Offline
Csatlakozott: 2013-01-16 15:31
Könyvajánló: Éber Álmodás

„Rázzuk hát fel azt a párnát, készüljünk fel az alvásra, és kössük be magunkat, mert nagy út áll előttünk!”

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az éber álmodás segítségével ezt a több évtizednyi időt pszichés és spirituális fejlődésünkre fordíthatjuk. Ha éberek vagyunk az álmainkban, éberek leszünk az életünkben is. Megtanulhatjuk, hogyan „ébredjünk fel” mindennapi életünkben, ahogyan az álmainkban is. Éberek leszünk olyan helyzetekben is, amelyekben eddig alvajáróként mozogtunk. Ráébredünk negatív kivetítéseinkre, kétségeinkre és látszólagos korlátainkra. Megtapasztaljuk, hogy ha merünk álmodni, elérhetünk bármit, valósággá álmodhatjuk mindazt, ami bennünk rejlik.

Charlie Morley tizenhét éves kora óta autodidakta éber álmodó, és tizenkét éve gyakorló buddhista. Dolgozott színészként, szövegkönyvíróként, sőt rappelt is egy buddhista hip-hop csapatban. Jelenleg egy londoni buddhista központban él menyasszonyával. Egy danos feketeöves kickboxos, szereti a filmeket, a szörfözést és az álmokat.

Videó: 
Felszavaz!
Leszavaz!

Pontok: 0

Te szavaztál: ‘fel’

Új felhasználók

  • Margit
  • Stormy
  • Gyemantbarbi
  • Gabriella
  • Amigo
  • PZsuzsi
  • Kala
  • Katata
  • szaloki maria
  • csillagvirág

Névnap

Budapest
+31°C

Felhőkép

Facebook