Aszkéták és pervertáltak

1 tartalom / 0 új
SimonT képe
SimonT
Offline
Csatlakozott: 2013-01-16 15:31
Aszkéták és pervertáltak

Az involúció áramában való sodródás után a megtisztítási folyamat azzal veszi kezdetét az egyénben, hogy szexualitása problematikussá válik. Kielégülésének furcsa feltételei és gátjai támadnak. A gátak részben elrekesztik, részben más irányba terelik szüntelenül mozgásban levő energiáit. Ezeket a különbözőségeket két fő csoportra oszthatjuk. Az elsőbe tartoznak az aszkéták;, a másodikba a pervertáltak. Mindkét szélsőség tudattalan gyökere azonos: a fizikai nemi aktus, a materiális teremtés eloldása vagy megkerülése. Mind az aszkézis, mind a perverziók mögött megfélemlítő tapasztalatok rejtőznek. Az aszkéta is az erőszakosan érvényesülésre törő nemi árammal próbál szembeszegülni. A pervertált infantilis állapotban ragad meg, és szexuális energiáit megpróbálja mellékmederben levezetni, hogy kielégülése ne járjon következményekkel és ne terhelje felelősséggel. Ezért helyettesít. Játszik.

Noha e két elágazás már a nemi energia irányának megfordulását jelenti, de ilyen stádiumban mindkettő beteges reakciókat szül. Az aszkétában megerjednek az elfojtott erők és felrobbannak. A cölibátus (nőtlenség) időszakait vad kicsapongások, romboló indulat- és idegrohamok követik. A szektariánus rajongástól az anarchista merényletig a kihágás üzemanyaga a bebörtönzött Erósz.

A pervertált viszont erőbevételek híján elvérzik. Legyengül. Neuraszténiássá lesz. Potenciája elapad. Önbizalma kórosan labilissá válik. Asztrálzónáiban bizarr szeretkezéseiből született zsarnoki magzatok vámpirizálják, rettentő lárvacsecsemők, az incubus- vagy succubus-embriók szívják el idegsejtjeit. Az aszkétánál viharos energiadagály, a pervertáltnál erőapály áll be.

E végponton mindkettő klauzúrába: kolostorokba, betegágyakba menekül, míg a pszichikai régiókban létrejön valamiféle egyensúly, túlcsorduló energiák lecsapódnak, az apályban levők feltöltődnek. S az asztrálsíkon, a láthatatlan lélek tengelyében megtörténik aztán a döntő aktus. A teremtés késztetése harcra lendíti, karakterek feltöltésére, sorsok alakítására ősztönzi az embert, képzeletét színvarázzsal, formák rejtjeles szépségével csalogatja, bűvöli.

Az elementáris nemi energia utazása elkezdődik felfelé. A léleknek szárnyai nyílnak. S mialatt emelkedik, nem veszít többé erőt, hanem telítődik, óriási energiájú mágneses pólussá koncentrálódik a magasabb létsíkon, így alakul ki egyesülése a személyiségben.

Szepes Mária: A Szerelem Mágiája

Új felhasználók

  • Margit
  • Stormy
  • Gyemantbarbi
  • Gabriella
  • Amigo
  • PZsuzsi
  • Kala
  • Katata
  • szaloki maria
  • csillagvirág

Névnap

Budapest
+31°C

Felhőkép

Facebook