Kommunikáció, ami az önismeretet, és a megértést szolgálja

strasserkata képe
Dátum: 
szombat, március 14, 2015 - 10:00
Hol: 
TATA, AranyHold Jóga és Terápiás Udvar, Váralja u. 2/b.

Kommunikáció,
ami az önismeretet, és a megértést szolgálja

Az Erőszakmentes, együttműködő kommunikáció (EMK) módszere alapján, az együttérzés és együttműködés nyelvét használva

Kapcsolatainkban előfordul, hogy nem vagyunk egy véleményen, hogy szerintünk túl gyorsan vezet a partnerünk, vagy  túl hangosan hallgatja a zenét, hogy mi a pontosságot szeretjük, de a másik folyton elkésik, vagy fordítva. Problémák adódnak a gyerekünkkel, szüleinkkel, barátunkkal, munkatársainkkal, főnökünkkel való kapcsolatban.

Ilyenkor könnyen kerülünk konfliktusba, amit úgy próbálunk megoldani, hogy igyekszünk meggyőzni a másikat igazunkról. Lehet, hogy addig erősködünk, amíg rákényszerül, hogy elismerje nekünk van igazunk.
Lehet, hogy minket kényszerítenek rá, hogy feladjuk az álláspontunkat, lemondjunk az igényünkről és azt tegyük, amit a másik kíván, vagyis ismerjük el neki van igaza.   

Mindkét esetben harcolunk egymással, és a végeredmény a győztes-vesztes pozíció lesz. Ez aztán semmiképpen sem járul hozzá, hogy a kapcsolatunkat építse, hogy a megértést és együttműködést segítse közöttünk.

Az Együttműködő kommunikáció segítségével egy olyan nyelvet sajátíthatunk el, amellyel feloldhatjuk a nehéz helyzetekre jellemző gondolkozási mintáinkat, kommunikációs blokkjainkat. Lehetőségeket teremthetünk arra, hogy felszínre hozzuk értékrendünket, miközben mások szükségleteit, értékeit is becsben tartjuk. Kölcsönös tiszteleten alapuló, hatékony, eredményes kommunikációt kezdeményezhetünk, és feloldhatjuk a konfliktus helyzeteket.

A tréningen az EMK készségeinek elsajátítása közben példákon keresztül figyeljük meg, hol lehetnek a sikeres kommunikációt nehezítő buktatók, és mi az, ami hatékonyan működik. A szerepjátékokon és különféle gyakorlatokon keresztül élményeket szerezhetünk, beleélhetjük magunkat a szembenálló partnerek helyzetébe. Így fokozatosan, saját ritmusunk szerint haladunk az önmegismerés, és a kommunikációs eszközök hatékony alkalmazásában. Egyre több helyzetben fölismerve, hogy választhatunk: szavainkkal ablakot nyitunk, vagy falat húzunk kapcsolatainkban.

A kommunikációnak ez a formája egyszerű, mégis rendkívül mély átalakító erejű.
Ha szeretnél örömteliséget megélni kapcsolataidban, szeretettel várlak!

Időpont: 2015. március 14. szombat 10-17h
Helyszín: Tata, AranyHold Jóga és Terápiás Udvar
, Váralja u. 2/b
Részvételi díj: 10.000 Ft

Részvételi szándékodat, kérlek előre jelezd!

jelentkezés>>

Új felhasználók

  • Margit
  • Stormy
  • Gyemantbarbi
  • Gabriella
  • Amigo
  • PZsuzsi
  • Kala
  • Katata
  • szaloki maria
  • csillagvirág

Névnap

Budapest
+31°C

Felhőkép

Facebook